Køreuddannelsen er defineret ud fra en lang række lovkrav, hvoraf mange indgår som dele af undervisningsmaterialet. Både du og køreskolen er altså underlagt lovkrav og regler, som vi er forpligtet til at efterleve. Derudover er der en række betingelser, som også indgår, når du starter på køreuddannelsen:
Dokumentation
Lektionsplanen
Første gang du møder op til teoriundervisning, får du udleveret lektionsplanen. Denne skal medbringes til al undervisning. Lektionsplanen er ”værdipapirer” og kan ikke rekonstrueres – de er dit kørekort når du modtager undervisning, uden kørekort - ingen undervisning. Bortkommer de, skal du begynde forfra på undervisningen – så pas godt på dem!
Det er dit ansvar at sørge for den påkrævede dokumentation og oplysninger ifm. køreuddannelsen. Du skal sikre dig, at du har udfyldt og underskrevet dokumenterne tilstrækkeligt, og det er vigtigt, at du oplyser korrekt og opdateret telefonnummer og email adresse, så køreskolen og myndighederne kan komme i kontakt med dig.
Er dine dokumenter mangelfulde, f.eks. manglende underskrifter, risikerer du ikke at kunne gennemføre det planlagte forløb til f.eks. manøvrebane, glatbane, kørelektioner, teoriundervisning, teoriprøve eller praktisk prøve. Bliver du afvist pga. mangelfuld eller ukorrekt udfyldte papirer, skal du bestille og betale for en ny tid til den konkrete undervisning eller prøve og får ikke refunderet betaling for den ydelse, du er blevet afvist til. Betaling vil ske jf. prislisten på hjemmesiden.
Til al undervisning, særligt baner og prøver: HUSK ALTID din lektionsplan og ansøgning om kørekort, som fungerer som dit kørekort i forløbet! Til prøver: Husk gyldigt billede-ID (pas, evt. dåbsattest, kørekort).
Køreuddannelsens forløb
Når du starter på køreuddannelsen, følger du et kursus tilrettelagt efter lovkravene til køreuddannelsen til bil eller motorcykel. Det er derfor vigtigt, at du følger undervisningen og holdet. Fravær kan accepteres til en enkelt teoriundervisning, som du så kan læse op på selv. Men hvis du har længere tids fravær, skal du aftale med kørelæreren, hvordan du kan fortsætte dit forløb. Se i øvrigt nedenfor om pauser i undervisningen og om Turbohold.
Pause i køreuddannelsen
Hvis du holder en pause i undervisningen på mere end 3 måneder, vil du som hovedregel skulle begynde helt forfra fra lektion 1 i både teori og praktik. Se de nærmere regler i lektionsplanen.
Køretider
Du aftaler tider direkte med din kørelærer og har selv ansvar for at holde styr på disse. Der bliver ikke sendt sms med bekræftelse. Køreuddannelsens lovkrav beskriver bl.a., at du som elev skal køre både i og uden for de trafiktætte perioder, og du skal også køre i mørke. Du skal altså påregne tid til kørelektioner og baner på forskellige tidspunkter af dagen/aften ud over teoriundervisningen, som ligger primært aftener, med mindre andet undtagelsesvis aftales. Teoriundervisning til MC mandage og onsdage aftener kl. 18.
Manøvrebane og køreteknisk anlæg
Du aftaler tid til manøvrebanekørsel og køreteknisk anlæg med din kørelærer. Køreteknisk kursus skal være afviklet inden køreprøven. Det er dit eget ansvar at have modtaget KTI-teori inden kursusstart, alle forudgående teorilektioner og lektioner på vej skal være afviklet inden KTI-teori.
Teoriprøve
Se vejledningen i kørekortansøgningen, som du har fået udleveret. Når alle papirerne er i orden, og du har gennemført lektionsplanen, kan du aflægge teoriprøve. Stempelafgiften (til staten) dækker politiets honorar for en teoriprøve samt en køreprøve. Hvis du ikke består en af prøverne, betales ny stempelafgift (til staten).
Køreprøve
Det er dine egne individuelle forhold og formåen, der er afgørende for, hvor mange lektioner - udover lovens obligatoriske mindste antal lektioner (16 à 45 min.) - du skal have, inden den praktiske prøve kan aflægges. Det obligatoriske mindste antal lektioner kan således ikke anvendes som udtryk for et sædvanligt uddannelsesforløb. Især ved de praktiske manøvrer vil du normalt have behov for op til det dobbelte antal lektioner.
Du og din kørelærer kan først tilmelde dig til køreprøve, når du har bestået teoriprøven. Tilmeldingen sker gennem din kørelærer, som du afleverer din ansøgning til. Ved køreprøven bruger du normalt 3-4 lektioner. Disse lektioner + gebyr betales til kørelæreren, SENEST dagen før prøven og er IKKE en del af LOVPAKKEN. Til køreprøven skal du medbringe: Ansøgning om kørekort, Lektionsplanen, ”Erklæring om køreundervisning”, pas/dåbsattest og evt. kørekort.
Aflysninger
Skulle du komme i en situation, hvor du er nødsaget til at aflyse en indgået aftale, anmoder vi dig om at gøre det i god tid. Hvis du aflyser for sent, skal du betale fuldt honorar. Husk ”Lovpakkeprisen” er baseret på holdundervisning, enkeltundervisning koster kr. 500,- ekstra pr. lektion (45 min).
Seneste tider for aflysning:
Manøvrebane 8 hverdage før, inden kl. 12.00
Kørelektion 1 hverdag før, inden kl. 12.00
Køreteknisk anlæg 8 hverdage før, inden kl.12.00
Teoriprøve 8 hverdage før, inden kl. 12.00
Køreprøve 8 hverdage før, inden kl. 12.00
Betaling og levering
Ved holdstart modtager du en faktura for en samlet ’Lovpakke’, hvor du opnår en rabat. Ønsker du i stedet at betale enkeltpriser for køreuddannelsen, skal du straks gøre kørelæreren/køreskolen opmærksom på dette, så du kan modtage en ny faktura. Ved holdstart skal som mininum betales for teorikursus, manøvrebane, online teoribog samt køreprøvegebyrer.
Manøvrebane, køreteknisk anlæg samt prøver hos politiet skal være betalt senest ved bestilling. Ydelser leveres ikke uden forudgående betaling.
Pakketilbud
Da pakketilbuddet indeholder en rabat, skal hele beløbet indbetales via konto eller kontant.
Ekstra kørelektioner udover de i pakken indeholdende aftales og afregnes kontant med din kørelærer til den til enhver tid gældende køretime-sats. Ved for sen betaling bortfalder rabat for pakken mv., og der betales enkeltpriser jf. prisliste på hjemmesiden for alle ydelser.
Som elev hæfter du for de ydelser, du modtager, også selvom du har aftalt med din arbejdsgiver, jobcenter el.lign., at de betaler for dig.
17-årige
Hvis du starter køreuddannelsen, før du er blevet myndig, skal dine forældre underskrive samtykkeerklæring til, at du må starte på køreuddannelsen samt samtykkeerklæring om betaling, således at dine forældre hæfter for de ydelser, du modtager.
Ved for sen betaling, pålægges 2% pr. påbegyndt måned + kr. 100,- pr. rykkergebyr.
Ret til prisændringer forbeholdes. Ret til evt. fejl ift. online opdateringer eller tekniske fejl forbeholdes.
Materiel
Køreskolen stiller køreskolebil og -motorcykel til rådighed samt udlåner gratis sikkerhedsudstyr og MC-beklædning mv., ligesom der også på baner stilles materiel til rådighed som en del af kurset. Skulle der mod forventning ske en skade på udstyret, er der en selvrisiko, som du skal betale. Selvrisikoen lyder på kr. 1.500,- pr. del for andet udstyr end køretøj og kr. 5.000,- for køretøj, dog aldrig mere end skadens omkostning.
Hvis du fortryder eller ønsker at afbryde dit forløb
Leverede ydelser kan ikke fortrydes eller returneres. Ønsker du imidlertid at afbryde din køreuddannelse hos os, er dette naturligvis muligt. Såfremt du har betalt for Lovpakken og ydelser, du ikke har modtaget, opgøres samtlige ydelser til enkeltpriser, og du vil få tilbagebetalt evt. restbeløb modregnet et administrationsgebyr.